Szabó Zsuzsa fotói - MÁLTA 2017

Mdina, Dingli Cliffs, bronzkori keréknyomok, Buskett Gardens (2017.06.14.)

Táv: 14 km, szint: 127 m.

A visitmalta.com - Tas Mdina Walk útvonal leírása alapján terveztük meg kirándulásunkat.
Kiindulópont Mdina (kiejtve ‘imdina’) Málta első (fő)városa. Amolyan ablak a múltra. A város határát ma is a városfalak alkotják. Igazi időutazás a mészkő házak között a szűk utcákon sétálni. Főterén magasodik a Szent Pál társkatedrális. A 4-es narancssárga túraútvonalat követve eljutunk a Dingli Cliffs tengerbenyúló szikláihoz. Feltétlenül menjünk ki, nagyon jó a kilátás.
Ezután megpróbáltuk megkeresni a bronzkori keréknyomokat a Buskett Gardens közelében. Nem volt egyszerű. Az úgynevezett keréknyomok (angolul cart ruts) Málta legismertebb és legtitokzatosabb archeológiai emlékei közé tartoznak. Keletkezésük idejét általában a kőkor végére vagy a bronzkorra teszik, bár nagyon eltérő elméletek is születtek
Következett a Buskett Gardens. Az egyik legnagyobb erdő és legzöldebb terület Máltán. A kert otthont ad különböző típusú fáknak , mint a narancs, kaktusz, mediterrán fenyők és a ciprusfák, bokrok, cserjék és virágok. A kertben megtett séta igencsak üdítő volt számunkra a kopár sziklák után..

térkép,   visitmalta - Tas Mdina Walk túraútvonala,   gpsies útvonal,   wikipédia a keréknyomokról,   Mdina


© 1995- Szabó Zsuzsa All Rights Reserved       További túrafotók    Kapcsolat